Discover the art of printmaking by Monika Petersen

“De linosnede of linoleumsnede is een ambachtelijke techniek waarbij de tekening in spiegelbeeld wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Rond de afbeelding wordt met speciale gutsen het linoleum weggesneden. Daarna wordt met een roller speciale drukinkt op de achtergebleven hoge delen aangebracht. Vervolgens wordt er papier op het linoleum gelegd, dat met een hoogdrukpers krachtig wordt aangedrukt.”
WikiPedia

De getalenteerde Deense kunstenares Monika Petersen is bekend om haar iconische lino's, die ze met de hand drukt in haar atelier in Kopenhagen. Met mooie, fijn uitgesneden details in goud en contrasterende donkere kleuren zoals salie, indigo blauw en diepzwart. Monika Petersen is opgeleid als illustrator aan het College van Kunst en Ontwerp in Engeland. In 2016 werd ze genomineerd voor The Danish Design Award.

Na het printen worden de lino's voorzichtig behandeld met plantaardige olie en in een speciale ruimte nog een aantal dagen gedroogd. Nadat Monika het werk heeft gesigneerd en genummerd worden ze 1 voor 1 met de hand verpakt in zacht tissue paper.

Ontdek de collectie